All images copyright © Peter Bredberg 2008 – 2017

Snön..

tog vid där regnet slutade och med samma intensitet, det var ett tag sedan vi hade så här mycket snö den här tiden på året och som dessutom inte ser ut att vilja slaska bort i första taget heller. En gång i tiden, inte allt för länge sedan när det fortfarande var riktiga vintrar levde många smååkare på snön den här årstiden. När sen snön började bli något i det närmaste exotiskt i de här trakterna fick de svårt att överleva . I dag är det delvis en ny generation som står för röjningen och insikten att det blir många långa dagar och nätter ute i snögloppet börjar sjunka in. Sen är otack världens lön, de får tydligen skäll oavsett hur de beter sig, när de plogar bullrar det och blir plogvallar och plogar de inte ja då vet man ju hur det ser ut, ett paradis för den grälsjuke alltså. Läste om det här i en av Gävles morgonblaskor idag och tanken som slog mig var hur fort vi människor glömmer. Vi glömmer hur en riktig vinter ser ut och tar för givet att en vinter ska vara snöfri eller på sin höjd att det kan komma några centimeter någon gång ibland, men inte mer, inte så mycket att det blir problem att ta sig fram på gator och torg.

Ett par bilder tagna under dagens snöväder.

3 svar

 1. Mycket bra bilder, du tagit. Jag skulle behöva en guide i det här med fotografering och allt vad det innebär. Vet du var det finns en fotoklubb i Jönköping? :) MVH.

  28 december, 2009 kl. 21:59

  • Tack Tuula, jag är inte så hemma på fotoklubbar överhuvudtaget och helst inte i den trakten men Huskvarna fotoklubb har jag hört talas om och det ska vara en bra klubb.

   /PJ

   31 december, 2009 kl. 8:40

 2. Per

  Sköna bilder båda två, riktigt känner snön som faller i den övre bilden.
  Jo, min pappa var vägmästare så jag vet hur det kan vara med snöröjningen…
  /P

  30 december, 2009 kl. 7:21

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s